dp-winkelcentr-dorpsstraatMinder opvallende en vooral lagere reclameborden moeten de Dorpsstraat weer het historische karakter teruggeven. Dit is één van de maatregelen uit het nieuwe beeldkwaliteitplan, dat het college deze week aan de gemeenteraad heeft voorgelegd.

In overleg met de winkeliersvereniging zijn drie voorstellen ontwikkeld. Zo komt er een straatbeeldcoach die contactpersoon is tussen gemeente en winkeliers en alles in goede banen zal leiden. Ook de reclames worden aangepakt, de straat oogt nu wat rommelig door de reclameborden en lichtbakken die nu soms twee verdiepingen bestrijken. Er zijn nu ongeveer 20 reclames op bovengevels die niet aan de richtlijnen voldoen, deze worden verwijderd. Winkeliers kunnen een eenmalige subsidie krijgen voor het aanpassen van de niet passende reclames, zodat de mooie historische gevels weer het karakter van de straat bepalen.

Wethouder Marc Rosier: “Een mooi en rustig ingerichte Dorpsstraat heeft een grotere aantrekkingskracht op bezoekers en winkelend publiek en nodigt meer uit dan een straat vol borden en reclames.”

-advertenties-

-goede doel-