20140519-IMG 1042

Op maandag 19 mei werden in de Raadszaal de nieuwe wethouders van Zoetermeer benoemd en beëdigd. Ook de raadsleden werden geïnstalleerd. Het nieuwe college van B&W wordt gevormd door de volgende wethouders: Mariëtte van Leeuwen (LHN), Marc Rosier (VVD), Robin Paalvast en Isabelle Vugs (D66) en Taco Kuiper (PvdA). Met dit vijftal kan de Zoetermeerse politiek van start gaan. De gemiddelde leeftijd van de wethouders is 43 jaar, waarmee de Zoetermeerse politiek flink verjongd wordt.

De heer Kuiper werd apart beëdigd voorafgaand aan de vergadering wegens familie omstandigheden. De overige wethouders werden in de raadsvergadering benoemd en beëdigd.

20140519-IMG 1011 20140519-IMG 1017

Informateur Robin Paalvast was tevreden over het formatie proces en vond het achteraf gezien een goede zet om niet zelf het hele formatieproces te doen. Formateur Schuijer heeft dit uitstekend gedaan en werd hartelijk bedankt voor zijn werk bij de formatie. “Het is een hele prestatie om binnen de prestigieuze tijdsplanning te blijven om zodoende op 19 mei daadwerkelijk dit nieuwe college te kunnen installeren”, aldus Robin Paalvast.

20140519-IMG 1034 20140519-IMG 1035

In de vergadering werden ook de vertrekkende wethouders door de raad hartelijk bedankt voor hun inspanningen. Edo Haan, Patrick van Domburg, Hans Haring, Bé Emmens en Klaasjan de Jong namen afscheid van het Zoetermeerse wethouderschap.

 

Portefeuilles en taken van de wethouders

Voor D66 zijn Robin Paalvast en Isabelle Vugs benoemd als wethouders. Paalvast houdt zich bezig met onder meer financiën, cultuur, bruis, communicatie, citymarketing, Informatiebeleid en groen en duurzaam. Zijn partijgenoot Vugs zet zich in voor onderwijs, zorg en welzijn, personeelszaken en organisatieontwikkeling en het grondbedrijf. Daarnaast ligt het wijkwethouderschap voor Stadscentrum, Dorp en Driemanspolder bij D66.   LHN, VVD en PvdA  hebben elk één wethouder. Voor LHN is Mariëtte van Leeuwen opnieuw aan de slag als bestuurder. Zij maakt zich sterk voor economische zaken, sportzaken en jeugd. Zij is ook de wijkwethouder voor Rokkeveen en Noordhove-Seghwaert. Daarnaast is Van Leeuwen eerste loco-burgemeester.     Marc Rosier is namens de VVD wethouder voor stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke ontwikkeling, beheer openbaar gebied, verkeer en vervoer en dienstverlening. Rosier is verder wijkwethouder voor Oosterheem en Meerzicht. Daarnaast heeft hij de projecten Bleizo, Mandelabrug e.o. en het Stadshart op zich genomen. Namens de PvdA is Taco Kuiper benoemd. Hij heeft de portefeuille sociale zaken/werk en inkomen en armoedebeleid, wonen en het vastgoedbedrijf. Hij heeft het wijkwethouderschap voor Palenstein en Buytenwegh-De Leyens.  Burgemeester Aptroot heeft naast de wettelijke taken, de portefeuille lokale veiligheid, facilitaire zaken en bestuur metropoolregio.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen die worden besproken, de raadsvergaderingen zijn live of achteraf te volgen via www.raadzoetermeer.nl  

Foto's: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-