mz-vtcvoorweg3De gemeente wil het bestemmingsplan Voorweg aanpassen om woningen te kunnen inpassen op de locatie waar nu nog het vrijetijdscentrum en de wijktuin liggen. Dat het historische karakter van de Voorweg behouden moet blijven is vastgelegd in het beeldkwaliteitsplan. Het gaat om maximaal 27 woningen. Om het bestemmingsplan te kunnen wijzigen heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Het terrein van het vrijetijdscentrum en de wijktuin aan de Voorweg komt vrij omdat de vrijetijdsvoorzieningen verhuizen naar stadsboerderij Het Buitenbeest. Met de opbrengst van de verkoop van de vrijgekomen grond kan de gemeente een modern complex realiseren waar de drie vrijetijdsvoorzieningen onder één dak samen verder gaan. De bouw van het nieuwe complex is bijna klaar. De officiële opening vindt plaats op 4 juli.

In staat beschreven hoe de Voorweg er op dit moment uitziet en welke kwaliteit het heeft. Het bevat uitgangspunten voor de nieuwe ontwikkeling om hierop aan te sluiten.

Een van de uitgangspunten van het beeldkwaliteitsplan is het behoud van het landelijke karakter. De woningen worden rondom een gemeenschappelijk erf gesitueerd, dat verwijst naar het vroegere boerenerf. De architectuur van de woningen krijgt een landelijke uitstraling met maximaal één woonlaag en een overkapping. Door de woningen te clusteren is er meer ruimte voor groen. Het groene karakter van de wetering blijft behouden, omdat de woningen minimaal 5 meter van de wetering worden geplaatst.

Reageren op de plannen

Het voorontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan worden op 2 juni behandeld in de raadscommisie Stad. Op 12 juni liggen de stukken ter inzage en kunnen inwoners reageren op de plannen. Op maandag 16 juni vindt er voor inwoners een informatiebijeenkomst plaats.

-advertenties-

-goede doel-