20140517-17142

Jacques Boonekamp en wethouder Patrick van Domburg, klaar om de deelnemers weg te schieten voor de start

Ruim een jaar geleden stelde de organisatie van de Oldtimerdag het thema voor dit jaar vast: 'het dak eraf!'. Organisator Jacques Boonekamp kreeg van alle kanten te horen: "Zorg jij dan maar voor mooi weer!". Dat is in ieder geval helemaal geslaagd!! Tijdens de toertocht door de vele mooie plekjes in de regio genoten de Cabrio rijders volop van het prachtige weer en gingen voor zover mogelijk overal de daken en in ieder geval de raampjes open.

Rond 10 uur vertrokken de eerste deelnemers voor de toertocht door de regio. Iedereen kreeg het routeboek mee waarin de zorgvuldig uitgestippelde route stond beschreven, mét een  lijstje vragen voor de toertochtwedstrijd. Veel publiek was naar de start gekomen, om de vele oldtimers in actie te zien. Elke auto werd naar de start begeleid door Jacques Boonekamp en wethouder Patrick van Domburg, ook een groot liefhebber van oldtimers, zodat alle deelnemers zich even konden voorstellen en de kans hadden om iets over hun bijzondere auto te vertellen.

In de Dorpsstraat zelf stonden de hele dag een aantal bijzondere oldtimers opgesteld en op het Schoolplein bij de Pasta Company traden muziekbands op. Tegen twee uur 's middags kwamen de oldtimers en hun eigenaren weer terug in de Dorpsstraat waar zij uitgebreid bewonderd konden worden.

20140517-17212 20140517-17218
1e plaats winnaars 'Zo'n topdag!'

Bij de afsluiting van de dag, nog steeds met een stralende zon, maakte Jacques Boonekamp ook de winnaars van de toerrit bekend. Hebben de deelnemers de route goed gevolgd? Het juiste aantal kilometers gereden en de vragen goed beantwoord? De deskundige jury kwam tot het oordeel dat de eerste plaats toekwam aan de combinatie: MGB auto (eerste serie), gereden door Frits Bekker en Christa Groothoff. Zij hadden de 10 vragen juist beantwoord en 95 kilometer genoten van de rit. Frits: "Het is onvoorstelbaar dat er tussen de A12 en A4 nog zoveel kleine en landelijke wegen te vinden zijn waar het prachtig rijden is!".

Roy Damen belandde met zijn golf Cabriolet op de 3e plaats en Peter Zweedijk behaalde de tweede plaats. De award voor de mooiste auto ging naar de Alfa Romeo uit 1955, gereden door Piet de Wit. Oud-veteraan Arnold Perizonius behaalde de award voor de best passende combinatie, hij was geheel in oudmilitaire stijl gekleed wat perfect paste bij zijn military police jeep. Bekijk een kort interview met Arnold in de video hieronder!

dsc 4946 20140517-17225

Ook Wethouder van Domburg, al jaren van de partij bij de Oldtimerdag, werd nog eens extra in het zonnetje gezet: de oldtimerdag was zijn laatste officiële optreden als wethouder van Zoetermeer. Maar zeker niet de laatste oldtimer dag, want "volgend jaar ben ik er zeker weer bij!" verzekerde Patrick het publiek. Patrick van Domburg kreeg een eretegel aangeboden in de Dorpsstraat, voor zijn jarenlange inzet.

20140517-17228 20140517-17235
20140517-17146

 

Kijk in onze gallery voor foto's van alle deelnemers van deze dag! De foto's zijn gemaakt door Gerard van Warmerdam.

Fotogallery Oldtimerdag

 

Filmgroep Zoetermeer heeft een video impressie gemaakt van de dag. De eerste video, over de dag en prijsuitreiking, is gemaakt door Jan de Bloois.

De tweede video van Filmgroep Zoetermeer met ook de start van de toertocht is gemaakt door Ben Verbeek.

-advertenties-

-goede doel-