Happen en Trappen 9945

Vlnr: Johanneke de Rooij (Floravontuur), Peter van den Boom (Pasta Company), Stoffel Verjaal (Golden Tulip), Burgemeester Charlie Aptroot, Kees Verhagen (Happy Moose), Kelly Zijlmans (Magnolia’s). Tom Kunen (Happen en Trappen) en Margreet van Driel (Floravontuur Promotie Zoetermeer).

Afgelopen vrijdag 9 mei heeft Burgemeester Aptroot de aftrap gegeven van het nieuwe fietsarrangement Happen en Trappen, ‘Zoetermeer, meer dan groen!’. Fiets- en culinaire liefhebbers kunnen volop genieten van een prachtige ‘groene’ fietsroute van 43 kilometer en overheerlijke gerechtjes. Happen en Trappen is een initiatief van Floravontuur Promotie Zoetermeer en is een samenwerking tussen 5 lokale horecaondernemers waarbij het fietsen en eten wordt gecombineerd. Het idee: 1 fietsroute, 5 restaurants, 5 gangen. Een dagvullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt.

Volgens burgemeester Aptroot is dit een goed initiatief voor de stad Zoetermeer. “Op deze manier wordt de natuur van Zoetermeer gecombineerd met lekker eten. Het trekt bezoekers naar de stad, wat altijd goed is. Daarnaast zetten de 5 restaurants zich gezamenlijk in voor de stad. Die samenwerking zien we natuurlijk heel graag. En we juichen daarom dit soort initiatieven toe.” Een selecte groep heeft afgelopen vrijdag het eerste deel van de fietsroute gefietst en is erg enthousiast. “Zeker een aanrader”, aldus een van de fietsers.

Zoetermeer, meer dan groen! is een samenwerking tussen:

  • Golden Tulip Zoetermeer/Den Haag, waarbij er koffie en gebak klaar staan,
  • Magnolia’s met een heerlijk voorgerecht,
  • Happy Moose met een lekkere soep tussendoor,
  • Koetjes en Kalfjes met het hoofdgerecht,
  • Pasta Company XL waar er wordt afgesloten met een nagerecht.

De formule Happen en Trappen wordt door heel Nederland en delen van België gebruikt. Een arrangement Happen en Trappen kost standaard € 38,50 (exclusief drankjes).

Deze dagactiviteit is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Kijk voor meer informatie op www.promotiezoetermeer.nl/toerisme of www.happenentrappen.nl

-advertenties-

-goede doel-