Bouwend NederlandBouwend Nederland bestond op 14 november 125 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal ontving Bouwend Nederland uit handen van de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland de oorkonde die hoort bij het Predicaat Koninklijk. Met dit predicaat mag de vereniging de toevoeging Koninklijk in hun naam voeren.

Bouwend Nederland, gevestigd in Zoetermeer, is de branchevereniging van de bouw- en infrasector in Nederland. Men richt zich op belangenbehartiging, brancheontwikkeling en ledenservice voor de aangesloten ondernemingen. De basis van de vereniging werd op 14 november 1895 gelegd in het gebouw Kunsten en Wetenschap in Den Haag. Toen werd de Nederlandsche Aannemers Bond (NAB) opgericht. De bond maakte zich vanaf die dag hard voor de belangen van aannemers. Het huidige Bouwend Nederland ontstond in 2004 uit een fusie tussen het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVB) met BouwNed, VIANED, Bolegbo-vok en vocBetonbouw.

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, ontving de oorkonde die hoort bij het Predicaat Koninklijk van Jaap Smit, de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland en in aanwezigheid van Michel Bezuijen, burgemeester van Zoetermeer: “We zijn enorm dankbaar en trots dat we vandaag deze mooie kroon op het werk van de hele bouw- en infrasector mogen zetten. De voorbije 125 jaar hebben we dankzij de ondernemerszin, de creativiteit en wilskracht van onze leden en rechtsvoorgangers gebouwd aan een vitale sector. Ik wil ook graag mijn dank uitspreken aan alle medewerkers en oud-medewerkers van Bouwend Nederland en al haar rechtsvoorgangers. We zullen het Predicaat Koninklijk met trots voeren en samen met onze leden door blijven bouwen aan het Nederland van morgen.”

 

Foto: Bouwend Nederland

-advertenties-

-goede doel-