melkbus wijkagentDe burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, is erop tegen dat in Zoetermeer met carbid wordt geschoten. Nu er een landelijk vuurwerkverbod is, is het carbid-schieten dat van oudsher veel in het oosten van het land gebeurt, populair aan het worden.

Het carbid-schieten is (nog) niet verboden, al gaan er steeds meer stemmen op om een verbod in te stellen. In het oosten van Nederland wordt het schieten met carbid gedaan op het open veld. Er ontstaat een flinke schokgolf na het ontsteken van het carbid, waardoor ramen in de omgeving kunnen sneuvelen. Ook wordt er met het carbid vaak een voorwerp weg geschoten, meestal een bal of een deksel van een melkbus. Het valt niet te controleren waar dit terecht komt.
Bezuijen wil dan ook het liefst een verbod op het schieten met carbid in Zoetermeer. Omdat er landelijk nog geen verbod is, moet dit worden geregeld door middel van een wijziging van de APV. De raad kan zo’n wijziging goedkeuren. Deze procedure is nu in gang gezet.

 

Oproep Wijkagenten

De wijkagenten van Buytenwegh plaatsten een oproep op twitter om uit te kijken naar melkbussen. Deze kunnen erop wijzen dat bewoners van plan zijn om met carbid te gaan schieten. Zij roepen inwoners dan ook op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 om overlast en schade in de wijk te voorkomen.

Foto: twitter wijkagenten Buytenwegh

-advertenties-

-goede doel-