rijbewijs sleutelsEen inwoner van Zoetermeer wou zijn rijbewijs verlengen, maar kwam per ongeluk terecht op een andere website dan de officiële site van de gemeente. De man maakte via iDeal geld over en kwam er later achter dat hij was opgelicht.

De gemeente Zoetermeer raadt aan afspraken met de gemeente altijd alléén via de site van de gemeente te doen. Er zijn verschillende websites actief die actief aanbieden om tegen betaling een afspraak in te plannen bij de gemeente of het verlengen van een rijbewijs te verzorgen. Deze websites vragen om persoonsgegevens, zoals uw burgerservicenummer of geboortedatum en brengen kosten in rekening. Deze websites zijn op geen enkele manier verbonden aan de gemeente Zoetermeer, de gemeente werkt alleen via de gemeentesite www.zoetermeer.nl en vraagt nooit geld voor het maken van een afspraak.

Zoetermeer Vooruit wil graag dat de gemeente de inwoners waarschuwt voor deze vorm van oplcihting. Juliette Meurs-Troch, fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit: “Toen de inwoner van de oplichting melding maakte op het stadhuis kreeg hij als antwoord: “we weten er vanaf maar kunnen er niets aan doen. U moet maar aangifte doen. Wij willen graag dat het college een publiekscampagne opzet om inwoners te waarschuwen voor deze oplichting.”

-advertenties-

-goede doel-