20201121 21404De 9e Zoetermeer Actieftas is dit weekend uitgereikt aan Leontine van de Laar in Seghwaert. Met de tas stimuleert Zoetermeer Actief de lokale ondernemers, die veel kado's en bonnen beschikbaar stellen voor de tas.

Maar het is ook een sociale tas. Monica Lausberg, initiatiefneemster van de Zoetermeer Actieftas: "Er zit ongelofelijk veel in de tas, voor allerlei interesses en leeftijden. We vragen dan ook aan alle winnaars om mensen in hun omgeving blij te maken met de bonnen en kado's die ze niet zelf gebruiken!"

De tas werd dit keer aan huis uitgereikt, door de coronamaatregelen was het lastig om een locatie te vinden voor het overhandigen van de tas. Leontine gaat in ieder geval haar moeder blij maken met verse pompoensoep, die zij meteen zou gaan maken van het verspakket in de tas. Leontine: "Ik ga elke week bij haar langs met iets lekkers, dit zal ze heerlijk vinden!"

 

Bijzonder Zoetermeers biertje

In de Actieftas zaten ook twee bijzondere biertjes, van LVR Breweries. Er zijn dit jaar 250 flesjes gebotteld van dit speciale bier Honingblond 2020. Het is gemaakt met honing van de imker en hop van Buurttuin Zoete Aarde. 

Burgemeester Michel Bezuijen kreeg het allereerste exemplaar van Honingblond bij zijn wijkbezoek aan De Leijens op Buurttuin Zoete Aarde. De flesjes zijn genummerd omdat het een speciale oplage betreft, Leontine kreeg flesjes 31 en 34.

-advertenties-

-goede doel-