persbericht foto 1persbericht foto 2De Musketier heeft het Vignet Gezonde School behaald met het thema ‘Relaties en Seksualiteit’. Dit is een primeur want De Musketier is in Zoetermeer de eerste school voor speciaal onderwijs die zich nu officieel ‘Gezonde School’ mag noemen.


“Natuurlijk zijn wij erg trots op het vignet! De Musketier is een voorbeeldschool voor andere scholen in de regio”, zegt wethouder Margreet van Driel, die al lang betrokken is bij het implementeren van ‘De Gezonde School’ op De Musketier. “Er zijn al jaren allerlei activiteiten om leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl, gerelateerd aan een aantal thema’s. Relaties en Seksualiteit is daarvan een belangrijk onderdeel.”
Zo heeft De Musketier meerdere keren deelgenomen aan de Week van de Lentekriebels. Tijdens deze week heeft theater Rooie Vis de leerlingen al een aantal keren laten genieten van hun wervelende informatieve theatershow.


Naast de hoofdingang en in de school is zichtbaar dat De Musketier een Gezonde School is. Leerlingen Joshua en Esmay mochten het bord samen met meester René aan de muur bevestigen.

-advertenties-

-goede doel-