verkeersexamen winnaarsGroep 8 van IKC Prins Claus in Rokkeveen maakten de minste fouten bij het Praktische Verkeersexamen 2020. Zij kregen digitaal bezoek van wethouder Marc Rosier die hen de wisselbeker en de bekers die zo mogen houden, bij de kinderen liet bezorgen.


Vanwege corona was het Praktisch Verkeersexamen dit jaar uitgesteld. Normaal vindt het examen plaats in mei, maar dit jaar werd dat oktober. Het is de 7e keer dat de beker is uitgereikt na het Verkeersexamen. “Tijdens de Verkeersexamen kunnen de kinderen laten zien dat de de verkeersregels kennen en kunnen toepassen als ze door de stad fietsen. Ontzettend veel Zoetermeerse leerlingen hebben laten zien dat ze dat kunnen. Dat is heel goed, want deze kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school en moeten dan zelf naar school kunnen fietsen”, aldus wethouder Rosier.
Er deden dit jaar 40 scholen, met in totaal 1275 leerlingen mee aan het Verkeersexamen. Bijna 95% van de leerlingen slaagde met vlag en wimpel voor het examen. Groep 8 van De Elzenhoek werd tweede en groep 8A van Basisschool De Baanbreker eindigde dit jaar op de derde plaats.

 

Foto door: Peter van der Tuin (gemeente Zoetermeer)

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-