De Amigo’s zijn dit jaar pas voor de eerste keer in Nederland, maar laten al flink van zich horen. Het zijn de vrienden van Sinterklaas én de Pieten, zij bewaken in Spanje het kasteel van de Sint. Zij kwamen naar Zoetermeer om Sinterklaas te helpen in deze bijzondere tijd.


20201118 21393Vanuit Spanje zagen de Amigo’s al dat het dit jaar helemaal mis liep rond Sinterklaas. Zij pakten daarom Pakjesboot 079 om zo snel mogelijk naar Zoetermeer te komen en de Sint te helpen waar ze kunnen. Amigo Don is de sleutelbewaarder, hij heeft alle sleutels van het kasteel, maar geen deur blijft gesloten voor deze vindingrijke Amigo. Zijn vriend Juan beheerst de tijd en zorgt ervoor dat alle cadeau’s zoveel mogelijk op tijd worden bezorgd.

Als we de twee Amigo’s, ook in het dagelijks leven de beste vrienden, even in hun vrije tijd spreken, vertrouwen ze ons toe erg uit te zien naar het Sinterklaasfeest dit jaar. “Het is natuurlijk allemaal anders nu, met corona, daarom besloten wij om het ook heel anders aan te pakken”, vertelt Amigo Don. “Twee heel nieuwe karakters komen nu naar Nederland. We willen daarmee van het Sinterklaasfeest gewoon een heel leuk feest voor iedereen maken. Zonder gedoe erom heen.”


Dit jaar is het de eerste keer dat de Amigo’s Sinterklaas vergezellen in Zoetermeer, maar als het aan de Amigo’s ligt, zal het zeker niet de laatste keer zijn. Amigo Juan: “Natuurlijk zullen de mensen even moeten wennen aan de Amigo’s, maar wij zijn er zeker van dat deze twee grappige en trouwe vrienden van de Sint veel fans zullen krijgen en er volgend jaar gewoon weer bij zijn!”

 

Amigo's steunen speciale Sinterklaasactie

De Amigo's steunen van harte de speciale Sinterklaasactie van All in One Evenementen en Zoetermeer Actief, waarbij 5 'Heerlijke Avondje Pakketten' worden weg gegeven. Kinderen tot 10 jaar kunnen meedoen aan deze leuke actie door een tekening voor Sinterklaas in te leveren bij All in One Evenementen in de Dorpsstraat. Alle informatie over deze actie vind je hier: Speciale Sinterklaasactie.

Videoproductie: Zoetermeer Actief

Met dank aan All in One Evenementen

-advertenties-

-goede doel-