tovernotenboomHet nieuwe boek 'De Tovernotenboom' van Theo en Noor van de Wetering uit Zoetermeer is verschenen. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en leest als een spannend sprookje.

In het Verre Bergenland wonen twee zusjes in een huisje in het bos. Naast hun huisje staat een grote, bijzondere notenboom met noten die niet alleen lekker zijn, maar ook muzikaal, zodat wie ervan eet, gaat zingen. In dezelfde streek huizen ook drie trollen, die bij zonsondergang ontwaken en dan snakken naar… mensenvlees. Op zekere avond worden de twee meisjes door hen belaagd. Zij grijpen het jongste meisje, maar de oudste begint de trollen vanuit de boom met noten te bekogelen. Dat leidt tot een verrassende ontknoping en een goed einde, wanneer de zon weer opkomt.

 

P1010479Over de auteurs

Theo van de Wetering (1950) schrijft al geruime tijd gedichten, kinderboeken en romans. Momenteel werkt hij aan een nieuwe roman en een dichtbundel. Noor van de Wetering (1982), zijn dochter, werkt als musicus en organisator van landelijke muziekeducatieprojecten. Zij ontwierp en illustreerde ook dit boek, na ‘Floor het ijskonijn’ een tweede gezamenlijke uitgave van Theo en Noor.

Het verhaal van de tovernotenboom is geïnspireerd op de muziek van het ‘Phantasy Quartet’ van Benjamin Britten (1913-1976).

De Tovernotenboom is te bestellen via deze link.

-advertenties-

-goede doel-