1e handje 3Orange the World 2020, een initiatief van UN Women, vraagt met de warme oranje kleur aandacht voor het vele geweld tegen vrouwen. Ook Zoetermeer doet weer mee en zal bijvoorbeeld Molen de Hoop gedurende de campagne oranje kleuren.

1e handje 2Op vrijdag 20 november hebben burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Ingeborg ter Laak op het Stadhuisplein voor Zoetermeer de aftrap gegeven van de actie ‘Meld Geweld!’. De burgemeester en de wethouder hebben, in bijzijn van de huidige presidente van Soroptimist Club International Zoetermeer e.o. Nicoline Huf, het eerste handje op het Stadhuisplein aangebracht. Door heel Zoetermeer zullen de komende dagen handjes worden aangebracht, door leden van de club, met behulp van vrijwilligers van Stichting Piëzo.

Op 25 november 2020, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, start de 16-daagse campagne Stop Geweld tegen Vrouwen onder de titel Orange the World. Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. ondersteunt net als vorig jaar deze campagne actief. In 2020 is het thema van de campagne: ‘Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd’. Het is het streven met deze thematische invulling het taboe op melden van geweld weg te nemen, door geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken en te zorgen dat vrouwen en meisjes beter kunnen vinden waar geweld gemeld kan worden.

 

Oranje handjes

Alleen handjeSoroptimist International Club Zoetermeer e.o. draagt hieraan bij door er voor te zorgen dat op diverse openbare plekken in Zoetermeer een oranje handafdruk wordt geplaatst, het oranje handje dat Stop Geweld! uitbeeldt. Bij het handje staat de tekst ‘Meld Geweld!’, met vermelding van het algemene telefoonnummer 0800-7000, Meld Misdaad Anoniem.

-advertenties-

-goede doel-