Em7bCgdWMAA bypWerkgeversorganisatie FME werd vanmorgen vroeg verrast door een kleine demonstratie van FNV Metaal. Bij de poort van FME aan de Zilverstraat in Rokkeveen stonden meerdere demonstranten om aandacht te vragen voor de nieuwe cao Metalektro.


Ingrid Langenberg, bestuurder FNV Metaal: “Op deze vriendelijke, coronaproof manier luiden we de laatste gespreksronde in. We zien nog steeds alle reden om door te praten, maar het wordt wel spannend.”
De besprekingen voor de nieuwe cao lopen sinds september. Volgens de vakbond zijn er wel stappen in de goede richting gezet, maar bieden de werkgevers op belangrijke punten ronduit onvoldoende. “Wij hebben ons constructief ingezet om nader tot elkaar te komen, bijvoorbeeld door onze looneis te verlagen. Het is nu de beurt aan de werkgevers om de medewerkers tegemoet te komen”, aldus Langenberg.


Onder de cao Metalektro vallen bijna 160.000 mensen. De huidige cao loopt af op 1 december. FNV Metaal wil voor de nieuwe cao een looptijd van tien maanden.

Foto: Twitter Lennart Feijen, @LFeijenFNV

-advertenties-

-goede doel-