silverdome 3Bedrijven die zwaar getroffen worden door de coronamaatregelen kunnen in aanmerking komen voor extra noodsteun corona vanuit de gemeente. Zo krijgen onder andere het Stadstheater, JJ MusicHouse, het Silverdome en het Videogame museum individuele noodsteun corona om de crisis te overleven.

Voor sommige organisaties zijn de rijksmaatregelen, zoals bijvoorbeeld Tozo, en gemeentelijke
steunmaatregelen, bijvoorbeeld huurkorting, verruiming terrassen en uitstel van betaling van facturen, niet voldoende om de coronacrisis te boven te komen. Het Stadatheater Zoetermeer krijgt bijvoorbeeld van de gemeente individuele noodsteun corona ter hoogte van € 163.706,-. J. J. Music house kan rekenen op € 27.595,- noodsteun.

Het Nationaal Videogamemuseum voldoet aan alle voorwaarden voor coronasteun via de landelijke NOW- en TOZO-regeling. Het museum komt ook in aanmerking voor individuele noodsteun corona vanuit de gemeente, maar deze gemeentelijke bijdrage wordt waarschijnlijk als omzet wordt beschouwd in de NOW- en TOZO-regeling. Het Videogamemuseum is geen huurder van gemeentelijk vastgoed en komt dus niet in aanmerking voor steun in de vorm van huurkorting. Het museum krijgt nu 60% van het aangevraagd bedrag van € 165.800,-, hiermee kunnen zij tot het einde van het jaar voldoen aan hun verplichtingen. Zodra meer duidelijk is over een geschikte vorm van noodsteun wordt het definitieve bedrag op die wijze toegekend.

Het Silverdome krijgt weer een andere vorm van noodsteun. Door het wegvallen van de mogelijkheid van wedstrijden/competitie en beperkingen in sportmogelijkheden voor volwassen, worden minder uren ijs afgenomen bij SilverDome door de schaatsverenigingen. Dit verlies is zo groot, dat het Silverdome eigenlijk de de deuren zou moeten sluiten in de komende periode. De gemeente Zoetermeer neemt de uren over die door de schaatsverenigingen nu niet gehuurd worden, zodat de andere schaatslessen van de verenigingen wel kunnen doorgaan.

-advertenties-

-goede doel-