Boerderij ’t Geertje, bovenaan de dijk van de Geerweg aan de rand van Zoetermeer, heeft een subsidiebedrag van € 3.000,- van Landschapsfonds Holland Rijnland gekregen om nieuwe fruitbomen te planten. Oudere fruitbomen op het erf kunnen nu vervangen worden.

Boerderij ’t Geertje is een familiebedrijf met een gezellig erf waar van alles te doen is. Een ‘eetbaar erf’, zoals familie Van Rijn het noemt, doordat er vele oude fruitbomen en eetbare struiken staan. De visie van ’t Geertje is zoveel mogelijk te boeren in de kringloop van de natuur. Ouders Wim en Ada, die de boerderij in 1982 hebben overgenomen van Wim’s ouders, zijn trots dat de volgende generatie vol passie nieuwe plannen maakt. Dochter Willeke: “Met steun van onze ouders hebben mijn zus Marleen en ik de afgelopen jaren een wildplukroute en voedselbos opgezet en in november starten we met hetfruitbomen-project in samenwerking met het Landschapsfonds”.

 

Fruitbomen-project

Om de natuur rondom ’t Geertje te onderhouden en het fruitbomen-project te realiseren heeft de familie Van Rijn ‘Stichting De Groene Ontmoeting’ opgericht. “Onder leiding van Frans Jansen, expert in hoogstamfruitbomen, is er een beplantingsplan opgezet en krijgt de vrijwilligersgroep instructies over het aanplanten en onderhouden ervan. Met 40 oude en 20 nieuw aan te planten fruitbomen is dit geen overbodige luxe. “We zijn super blij met de subsidie en expertise van het Landschapsfonds en hebben veel zin in om dit project in november uit te rollen!”

Foto: Landschapsfonds Holland Rijnland, www.landschapsfondshollandrijnland.nl 

-advertenties-

-goede doel-