leesvoer. illustratie copy copy copyDe Bibliotheek merkt in deze 2de corona periode dat senioren een bezoek aan de bibliotheek een spannende onderneming vinden. Om deze doelgroep toch te voorzien van een boek en de banden met de Bieb te behouden en te versterken, hebben zij het LeesVoer on Tour project bedacht.


Leden van circa 70 jaar en ouder kunnen drie dagen per week een lekkere lunch plus verrassingsboek aan huis krijgen. Een vrijwilliger komt dit hoogstpersoonlijk langsbrengen, op deze manier verbindt de Bibliotheek deze twee groepen met elkaar. De eerste vrijwilligers zijn hiervoor al geworven, maar de Bibliotheek zoekt nog meer vrijwilligers. Het is de ambitie van de Bibliotheek om dagelijks 100 senioren thuis te voorzien van een mooi boek en een heerlijke lunch.

 

Het Concept

Voor een laag bedrag worden de senioren voorzien van een leesboek en een heerlijk lunch. Deze wordt vervolgens corona proof in overleg, door een vrijwilliger thuis bezorgd, waarbij ook gelijk al gelezen boeken weer worden opgehaald. De kosten zijn per bestelling € 4,95 en worden afgeschreven van123413152 3686249671396059 7057609245867044036 n het tegoed op de bibliotheek kaart, deze kan ook naderhand worden opgewaardeerd in de bibliotheek. Het bedrag is zo laag mogelijk gehouden, zodat alle geïnteresseerde senioren er gebruik van kunnen maken. Het concept wordt opgestart met drie dagen, de dins-, woens-, en donderdag. De Bibliotheek hoopt dit uit te kunnen breiden naar een dagelijkse bezorging.

 

Bestellen 

Het bestellen van een LeesVoer pakket is op diverse manieren mogelijk. Bestellen kan telefonisch op dinsdag tot en met vrijdag, tussen 11.00 en 15.00 uur, door te bellen naar nummer: 06-144 235 85. De tweede optie is een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij het boekgenre en het moment dat u graag het boek bezorgd krijgt.

Iedere lunch heeft een luxe belegd broodje met een heerlijke jus d’orange of appelsap en een verrassingsdessert. Op dinsdag bestaat het LeesVOER on Tourpakket uit boerenbrood (bruin) met oude kaas, rucola & honing/mosterd dressing. Woensdags is er een tarwebol met zaden, achterham en rucola, op donderdag is er een zachte witte bol met eiersalade en tomaat.

 

Vrijwilligers

Het project kan alleen maar opgebouwd worden door hulp van vrijwilligers die graag iets voor iemand anders doen. De eerste vrijwilligers zijn hiervoor al geworven, maar de Bibliotheek kan zeker nog helpende handen gebruiken. Alleen op die manier kan de ambitie van de Bibliotheek, om dagelijks 100 senioren thuis te voorzien van een mooi boek en een heerlijke lunch werkelijkheid worden. Mocht de bibliotheek moeten sluiten vanwege coronamaatregelen, dan gaat de levering van de pakketten gewoon door. Wilt u meer informatie over vrijwilliger worden voor LeesVOER on Tour, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
leesvoer foto

-advertenties-

-goede doel-