giftstore mborijnland 2MboRijnland opent de deuren van haar Giftstore op De Warande in het Stadshart. De winkel wordt gerund door studenten van de opleiding Economie van mboRijnland, zodat zij hier praktijkervaring op kunnen doen.


giftstore mborijnland 1De Giftstore is onderdeel van een groter project, waar mboRijnland verschillende panden aan De Warande gebruikt om mbo-opleidingen aan de praktijk te koppelen. Het doel hiervan is de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun stap naar de arbeidsmarkt. Naast de giftstore openen op den duur ook een American Diner genaamd Da’s mooi, Diner@school en KinderPlaza hun deuren. Binnen deze bedrijven zijn studenten van de opleidingen Entree en Welzijn actief als onderdeel van hun opleiding.

 

MboRijnland vindt het belangrijk om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt, vervolgonderwijs en op participatie in de samenleving. Zo wil zij studenten een kans bieden om zelfstandig en verantwoordelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Unibail Rodamco Westfield beheert de panden in het Stadshart, en vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en jongeren een kans te geven bij het uitoefenen van een beroep. De opening van de Giftstore is onderdeel van een samenwerkingsproject tussen mboRijnland, OPOZ, De Voorleesexpress en Piëzo.
Iedereen is welkom om de winkel te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag.

-advertenties-

-goede doel-