Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.47.20 copyZoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes. Deze week op het menu: Stamppot.

De koude herfstmaanden zijn weer begonnen en de winter komt steeds dichterbij. Een teken om de dikke jassen uit de kast te halen, maar ook de gezelligheid in huis te halen. Kaarsjes aan, lekker met een dekentje op de bank, spelletjes doen met het gezin. En natuurlijk ook heerlijk koken, wat is nu lekkerder in de winter dan heerlijke stamppot? Daarom deze week voor jullie een heerlijk stamppot recept dat nog gezond is ook. Dus haal de ingrediënten snel in huis en dan kun jij vanavond al deze heerlijke stamppot, thuis voorschotelen en gezamenlijk genieten.

Ingrediënten: Voor 4 personen
• 1 zak zoete aardappels
• 1 zakje voorgesneden pompoen in blokjes
• 1 zak boerenkool fijn gesneden.
• 1 rookworst
• peper & zout
• nootmuskaat
• Kurkuma
• boter

Bereiden:
1. Snijd de zoete aardappels in stukken. Zelf laat ik de schil er altijd omheen zitten. Maar je kan het ook eerst schillen als je dat lekkerder vind.

2. Doe de zoete aardappels in een grote pan, voeg de pompoen en boerenkool toe. Vul de pan met water tot de ingrediënten onder water staan.

3. Breng het water aan de kook, het gerecht is gaar als de zoete aardappel zacht is. Leg de laatste 10 min de rookworst er bovenop. (zonder de plastic verpakking)

4. Als alles gaar haal je de rookworst eruit en die leg je even apart, de rest giet je af. Doe alles terug in de pan. Doe er naar smaak peper en zout bij. Een beetje nootmuskaat en lekker wat kurkuma naar smaak. Doe er een klontje boter bij en stamp alles door elkaar.
Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.48.59
5. Als je alles hebt gestampt snijd je de rookworst in stukjes en deze schep je door de stamppot heen. Daarna kan je aan tafel!

Eet smakelijk!
Meer recepten kun je vinden op https://www.instagram.com/sweetenspicy42/

 

Geen zin om te koken? Je kunt ook heerlijk eten afhalen of bestellen. Tip van deze week: Di Niente gevestigd in de Dorpsstraat. Heerlijke Italiaanse gerechten die met veel passie worden bereid. Probeer zeker de wildzwijnstoof indien voorradig.

Je kunt ook een kijkje nemen op de afhaal/bezorg lijst van Zoetermeer actief: Steun-de-horeca-update-oktober-2020
Schermafbeelding 2020 10 24 om 13.46.07

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-