KO de heer Mons 1Ruud Mons ontving vrijdag 30 oktober een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Michel Bezuijen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet als vrijwilliger voor de Ichthuskerk, de Voedselbank in Zoetermeer en Stichting Jarige Job.

Ruud Mons is van 1997 en 2004 actief geweest voor de Protestantse wijkgemeente Zoetermeer Noord (Ichthuskerk) als diaken, onder andere in de Algemene Kerkenraad. Vanaf 2004 was hij korte tijd voorzitter van de wijkraad van diaken.

Vanaf 2005 heeft Mons zich twee tot drie dagen in de week ingezet als vrijwilliger voor de Voedselbank in Zoetermeer. Hij was actief betrokken bij de realisatie van zes uitgiftepunten, waar zo’n 300 huishoudens uit de stad wekelijks terecht kunnen. Voor het uitgiftepunt Ichthuskerk is Ruud Mons jarenlang coördinator geweest en stuurde onder andere het team van vrijwilligers aan.

Ook Stichting Jarige Job mocht de afgelopen jaren op de vrijwillige inzet van hem rekenen. Deze stichting verzorgt verjaardagsboxen voor kinderen die thuis en op school anders geen verjaardag kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is.

-advertenties-

-goede doel-