Tilly OberinkTilly Oberink exposeert in Vivaldi met gebrande tekeningen op hout. Tilly werd een aantal jaren geleden getroffen door een herseninfarct. Zij kwam in aanraking met Activisie, een instituut met dagbesteding voor mensen met een niet aangeboren hersenafwijking, en ging aan de slag met het houtbranden.

Tijdens de revalidatie ging Tilly aan de slag met het houtbranden. Dit is het tekenen van objecten met een speciale pen op geprepareerd hout. Zij was al actief met schilderen, beeldhouwen en mozaïek maar het houtbranden opende voor haar nieuwe mogelijkheden. Bij haar wandelingen in het bos bemerkte zij, dat een stuk hout haar kon inspireren voor het maken van een tekening. Zij neemt het stuk hout mee en vervolgens zaagt en bewerkt zij het tot het geschikt is om haar idee verder met de houtbrandpen uit te werken.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur tot 1 februari 2021. In overleg met Tilly zijn de houttekeningen te koop.

Bij een bezoek aan de expositie dienen de bezoekers zich te houden aan de regels met betrekking tot het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus. Informatie hierover is bij de ingang voor handen.

Vivaldi, Brechtzijde 45, tel. 079 7122122.

 

 

-advertenties-

-goede doel-