image004De Floravontuur Businessclub organiseert op dinsdag 3 november, speciaal voor alle ondernemers in Zoetermeer, twee informatieve kennissessies voor ZZP’ers en voor ondernemers met personeel. Jo Weerts zal tijdens de sessies ingaan op de mogelijkheid om overheidssteun aan te vragen.


Tijdens de twee korte en krachtige interactieve sessies worden de ondernemers bijgepraat over de verschillende mogelijkheden die zij hebben om met zo min mogelijk kleerscheuren door de crisis heen te komen. De kennissessies worden online gestreamd en worden uitgezonden via het YouTubekanaal van Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Het programma wordt opgezet in samenwerking met de Raad voor Ondernemend Zoetermeer en in overleg met de gemeente Zoetermeer. Ondernemers met vragen over de ondernemersregelingen, hebben de mogelijkheid om deze live via de chat te stellen.

 

Expert meeting

De specialist die aan deze kennissessies invulling geeft is Jo Weerts van het Zoetermeerse JWinfotainment. Weerts is expert op het gebied van arbeidsrecht en overheidsregelingen en geeft lezingen door heel het land op zijn vakgebied. Weerts zal de kijkers meenemen door de mogelijkheden én de onmogelijkheden van de overheidsregelingen en steunpakketten. De wethouders Margreet van Driel (werk & inkomen) en Jan Iedema (economie) zijn ook betrokken bij de kennissessies en zullen toelichten wat de gemeente zelf betekent in de uitvoering van de regelingen en bij de ondersteuning van de eigen ondernemers in de stad.

 

Regelingen voor ZZP’ers

De eerste sessie start om 16.30 uur. Zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) in Zoetermeer komen vanaf 16.30 uur alles te weten over de regelingen TOZO, TOGS en over de TLV 1 en TLV 2-regelingen. Dit zijn regelingen die voornamelijk zijn bedoeld om ZZP’ers met omzetverlies te helpen bij het betalen van hun vaste lasten in verband met corona. Zowel afhandeling van de bestaande regelingen, als het aanvragen van een nieuwe toelage komen aan de orde. Deze kennissessie zal ca. drie kwartier duren.

 

Regelingen voor ondernemers met personeel

Om 17.30 uur kunnen ondernemers met personeel intunen bij de live kennissessie. Hier krijgen ondernemers tips en adviezen over de afhandeling van de regelingen NOW 1.0 en NOW 2.0, inclusief de adders onder het gras, én over het aanvragen van de regeling NOW 3.0. Dit derde pakket ondersteuningsmaatregelen voor het doorbetalen van salarissen kan worden aangevraagd vanaf 30 oktober. Deze kennissessie duurt ongeveer een uur.

 

Deelnemen

Belangstellenden kunnen op dinsdag 3 november vanaf 16.30 uur live meekijken via het YouTubekanaal van Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Foto: Jo Weerts, fotograaf: Sushilla

-advertenties-

-goede doel-