pexels shane aldendorff 1135453 copyDe gemeente heeft besloten om in de wijk Oosterheem op twee punten camera’s te plaatsen. Reden voor deze beslissing is de toenemende overlast van een groep jongeren in deze buurt. Een pas aangenomen motie in de gemeenteraad zorgde al voor een lachgas- en alcoholverbod voor dit gebied.

Buurtbewoners ontvingen bericht vanuit de gemeente over de plaatsing. De gemeente gaf aan de camera's te plaatsen vanwege aanhoudende onrust en overlast in de Poortugaalstraat en omgeving. Deze maatregel komt boven op het samenscholingsverbod en het lachgas- en alcoholnuttingsverbod die eerder zijn ingegaan. Deze week worden er in dit gebied twee bewakingscamera’s opgehangen, die in verbinding staan met de meldkamer van de politie. Alleen de politie kan de beelden uitlezen. De camera’s staan niet gericht op gevels en tuinen van de woonhuizen. Een camera wordt gericht op de Poortugaalstraat de andere op de Rockanjestraat.

 

Bewoners geven al maanden lang aan dat de overlast steeds grotere vormen aan neemt. De overlast bestaat uit intimidatie, vandalisme en fysiek geweld. De wijk ligt ook vol met afval afkomstig van het gebruik van alcohol en lachgas . Een bewoner laat weten: “Als het nodig is om camera’s te plaatsen dan is het nodig, wel denk ik dat het probleem zich dan verplaatst”.

-advertenties-

-goede doel-