Foto maatjestraining 2 okt bron Corrie BurenZoetermeerse JobHulpMaatjes volgden recent een extra training. Ze leerden hoe ze nieuwe Nederlanders kunnen begeleiden in hun zoektocht naar werk. “We hopen dit najaar te starten met de eerste iWIN-JobGroup die alleen voor migranten is”, aldus de maatjes.

JobHulpMaatje Peter vertelt: “We organiseren nu drie jaar JobGroups in Zoetermeer. Na het draaien van een JobGroup met ‘Nederlandse’ werkzoekenden èn statushouders, bleek dat zij de JobGroup niet goed konden volgen. Er is een taalbarrière, een andere achtergrond en ze kennen de Nederlandse arbeidsmarkt onvoldoende. Ook mensen die hier naartoe zijn verhuisd willen we zo goed mogelijk begeleiden naar werk, vrijwilligerswerk of een opleiding.”
Speciaal voor migranten is een aangepast hand- en werkboek samengesteld: iWIN – IK Werk in Nederland. Deze aanpak biedt extra stappen en extra tijd in vergelijking met een gewone JobGroup.

 

Leer werk zoeken

Het doel van de JobGroup Ik werk in Nederland is niet het leren solliciteren. Wel leer je hoe je jezelf kunt presenteren en hoe de Nederlandse werkvloer werkt: Hoe ga je met collega’s om, hoe stel je jezelf voor en hoe gedraag je je. Ook maak je kennis met LinkedIn en sociale media.
De JobGroup Ik werk in Nederland start op dinsdag 17 november in Zoetermeer. De training is gratis en duurt vijf weken. Er zijn tien bijeenkomsten in het Forum (Stadhuis). Heb je interesse? Meld je aan. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf je in via de website https://jhm-zoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-