kaarsZondag 1 november 2020, tijdens Allerzielen, vindt in Zoetermeer de jaarlijkse herdenking van overledenen plaats. De herdenking, die voor de zesde keer wordt georganiseerd door De Pelgrim Zoetermeer en twee uitvaartondernemers, staat dit jaar mede in het teken van de gevolgen van het coronavirus.

Burgemeester Michel Bezuijen woont de herdenking bij en zal in zijn toespraak stiltaan bij de impact van de coronapandemie. Inwoners kunnen de naam van hun dierbare overleden partner, vriend of familielid inzenden voor de herdenking. Tijdens de herdenking worden alle namen van overledenen uitgesproken. “Niet alleen van overledenen door corona, ook van mensen die anderzijds dit jaar of langer geleden ons zijn ontvallen“, licht Gerda Griffioen van De Pelgrim toe. “Nabestaanden kunnen de naam voor de herdenking uiterlijk 30 oktober aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-24975092.”

 

Volg de livestream

Vanwege de coronamaatregelen vindt de herdenking dit jaar niet bij de Watertoren plaats, maar in het uitvaartcentrum Van Dongen in Zoetermeer. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om bij de herdenking aanwezig te zijn. De herdenking is vanaf 15.00 uur rechtstreeks te volgen via een livestream op https://vduz.nl/livestream/. Naast het noemen van de namen, zal burgemeester Michel Bezuijen een toespraak houden. Tijdens de herdenking worden er gedichten voorgelezen en luisteren zangeres Femke Bussman en pianist Jeroen van Smeede de bijeenkomst muzikaal op. Meer informatie over de herdenking is te vinden op www.depelgrimzoetermeer.nl

 

Aandacht voor elkaar

De coronapandemie heeft nog altijd grote gevolgen. Burgemeester Michel Bezuijen: “Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk het is om, weliswaar op afstand, samen te komen en verhalen te delen. De aandacht voor verdriet, teleurstellingen en onzekerheden door corona zijn ontzettend belangrijk om met elkaar te delen. Aandacht voor elkaar helpt ons door deze moeilijke periode heen.”

-advertenties-

-goede doel-