Simone van der VlugtSchrijfster Simone van der Vlugt is zondagmiddag 1 november te gast in de Talkshow Boek&Meer bij de Bibliotheek in het Forum. Simone is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters, naast thrillers schreef ze ook vele historische romans, non-fictie en jeugdboeken.

In de laatste Talkshow van dit jaar gaat presentator Laurens de Groot in gesprek met Simone over haar boeken, haar schrijversleven en meer. Deze editie staat in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. De Talkshow Boek&Meer start om 15.00 uur en is ook online te volgen. Kaarten om de talkshow live te volgen zijn inmiddels uitverkocht.

Het thrillerdebuut van Simone van der Vlugt (1966) De reünie verscheen in 2004. Daarna volgden Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen. Voor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige. Van de trilogie waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt is een televisieserie gemaakt genaamd Lois. Sinds 2009 schrijft Simone van der Vlugt historische romans voor volwassenen, na Jacoba, dochter van Holland verschenen nog tal van historische romans. Recent verscheen De Kaasfabriek. Zij viert dit jaar haar 25 jarig schrijversjubileum en in augustus dit jaar ontving ze hiervoor een koninklijke onderscheiding.

-advertenties-

-goede doel-