wielrensterVoormalig profwielrenster Leontien van Moorsel fietst van 19 oktober tot en met 2 november door alle provincies in Nederland. De fietstocht heeft als doel om aandacht te vragen voor het samen herinneren van overleden dierbaren. Tijdens de tocht haalt Leontien verhalen op bij nabestaanden.

De fietstocht is georganiseerd door uitvaartverzorger Monuta en voert door de 12 provincies. Donderdag 22 oktober vertrekt Leontien uit Zoetermeer. Het eindpunt is op 2 november, de bekende herdenkingsdag, waar in de avond een online herdenking plaatsvindt. 

“Met het fietsen door de 12 provincies wil ik graag meer aandacht aan herinneren geven, juist dit jaar. Ze zeggen wel eens dat een mens twee keer sterft. De eerste keer bij het overlijden en de tweede keer als zijn of haar naam niet meer wordt uitgesproken. Door namen op te halen bij nabestaanden en herinneringen te delen leven de namen voort. Dat vind ik een mooie gedachte. Daar fiets ik voor,” zegt Leontien van Moorsel. Leontien fietst elke etappe met een aantal Monuta-medewerkers. Gezamenlijk komen ze elke dag in een andere provincie en stad aan. De verhalen van nabestaanden verschijnen dagelijks op monuta.nl/samenherinneren. Via de social media-kanalen van Monuta en Leontien kun je haar volgen op haar tocht door Nederland.

 

Samen Herinneren-avond

Op de ‘Samen Herinneren’-avond op 2 november kan iedereen in Nederland de naam van een dierbare die er niet meer is laten voorlezen. En daardoor laten voortleven. Kijkers worden welkom geheten door Monuta waarna ze gaan luisteren naar Trijntje Oosterhuis die een exclusief optreden geeft met prachtige akoestische liedjes. Na de namenlezing door Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Helpt fonds, is er ook een moment van stilte voor alle overledenen. De online herdenking wordt afgesloten met een lichtvoorstelling. Iedereen is welkom om online vanuit huis mee te herdenken en een naam te laten voorlezen of mee te kijken. De online herdenking is gratis toegankelijk.

-advertenties-

-goede doel-