4532e52f 04e3 43be 8200 da78bb3cd692 copyIn Zoetermeer is een nieuw bedrijf geopend, gespecialiseerd in huiswerkbegeleiding en bijles. Sinds september runt Simone Taal met ondersteuning van Danielle Borgmeijer CLOU Zoetermeer  dat begeleiding en ondersteuning biedt aan leerlingen van basisschool- tot MBO-niveau.

Simone gaf vóór het opzetten van CLOU jarenlang bijles en ​NT2 lessen op het Erasmus college Zoetermeer. Danielle heeft jarenlang een eigen bedrijf gehad en is binnen CLOU de drijvende kracht achter de administratie en planning. Als ouders zagen zij dat kinderen die niet meekomen in het schoolsysteem buiten de boot vallen. Met als resultaat kinderen met een slecht zelfbeeld, dalende motivatie en een opeenstapeling van problemen en stress. Zij hebben ervaren dat de prestatiedruk op scholen groot is. Simone: ”De prestatiedruk moet bij een kind verminderd worden, zodat ze zelf kunnen nadenken over wat ze willen en waarom.” Stress is niet alleen voelbaar voor het kind, maar ook voor de ouders die zich verantwoordelijk voelen voor het huiswerk maken van hun kind(eren). Na zich vaak verbaasd te hebben over deze situatie ontstond tijdens een lunch in de coronaperiode, het idee om CLOU op te starten. Starten in coronatijd was een bewuste keuze, juist nu hebben kinderen het zwaar. Het idee werd een bedrijf in huiselijke sfeer met een team vakkundige medewerkers.

 

De naam CLOU

CLOU staat voor ​C​entrum voor leuk ​L​eren, denken in ​O​plossingen en aangaan van ​U​itdagingen. De gedachte achter het centrum is om de IMG 6942leerling vooral ontspanning in het leren te laten voelen. Simone vertelt: ”Wij willen een tussenstation zijn tussen school en thuis. Door hulp te bieden in plannen en prioriteiten stellen, krijgen zij overzicht en rust. Dit met de kennis van school en de warmte van thuis.” De ruimtes waarin de leerlingen werken zijn huiselijk en ruim ingericht, waarbij er een verdeling is gemaakt tussen de verschillende onderdelen Bijles, Huiswerkbegeleiding en Huiswerkklas. Bij binnenkomst kunnen de leerlingen eerst even op adem komen, is er tijd voor een praatje en daarna gaan zij aan de slag. Zij vertrekken pas als het werk, zoals vooraf afgesproken, klaar is. Hierdoor blijft er weinig huiswerk over dat thuis nog gemaakt moet worden, waardoor er stressvermindering bij kinderen en ouders ontstaat.”


Planning en Begeleiding

CLOU personeel 300x225Het aanbod is gevarieerd, breed en kan helemaal op maat aangepast worden naar behoefte en doelen van de leerling. Danielle:​ “W​ij maken gebruik van een geavanceerd leerlingvolgsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor huiswerkplanning en begeleiding. Hiermee kunnen wij samen met de leerling het huiswerk plannen, feedback geven en alles administratief goed inregelen.” ​Momenteel ligt de prioriteit van ​Simone en Danielle​ bij kinderen met leerachterstanden ontstaan in het coronatijdperk. Ook geeft Clou momenteel trainingen voor toetsweken en examens. Het pand is geheel volgens coronamaatregelen ingericht.

CLOU is gevestigd aan de Willem Dreeslaan in de wijk Oosterheem.
Voor meer informatie en alle mogelijkheden kunt u terecht op www.clou-zoetermeer.nl 

-advertenties-

-goede doel-