snowworld 4Zoetermeerse bedrijven met sport- én horeca faciliteiten kregen gisterochtend de keus: de sport dicht óf de horeca dicht. Beide open mag niet langer, door de oplopende coronabesmettingen. De horeca van Dekker, SnowWorld en Burggolf is daarom per direct gesloten.

Dekker en SnowWorld kozen ervoor om het sportgedeelte van hun zaak open te houden, Bowling Westerpark koos juist voor het restaurant. Ook Burggolf, de golfclub in het Westerpark, houdt de horeca ‘tot nader order’ gesloten.
Bij Dekker Party Centrum gingen de koks nog in allerijl aan de slag om zoveel mogelijk van de verse producten te verwerken en in te vriezen. Binnen twee uur was de gehele keuken leeg, zo vertelt Manja Wunderink van de BeautyClub bij Dekker Zoetermeer: “Met een noodgang werd alles verwerkt. Gebakken en gebraden. Het maakte zoveel indruk op mij. Er werd niet gesproken. Je hoorde alleen maar het tikken van de messen. Het sissen van de pannen.
Nog geen twee uur later was alles leeg. Koelkasten leeg. Vriezers vol met wat nog te redden viel. De koks naar huis. Stil.“
Het Partycentrum heeft weliswaar een andere ingang dan het sportgedeelte van Dekker Sport, maar omdat het één gebouw is, met één dak, valt het toch onder dezelfde regels.
Bij Bowling Westerpark werden juist de bowlingbanen gesloten en kan het restaurant voorlopig open blijven.

Foto: SnowWorld 

-advertenties-

-goede doel-