plangebied Markt 10Het nieuwste Voorontwerp bestemmingsplan Markt e.o. werd afgelopen week naar de raadsleden gestuurd. Naast twee woontorens komt er ook plek voor een Tiny forest en een speeltuin. Oorspronkelijk werd er uitgegaan van drie woongebouwen, maar daar is nu het kleine bos voor in de plaats gekomen.


Markt 10 gebouwenEr staat op deze plek, aan de Frankrijklaan bij de Markt (B op de kaart links), al een kleine speeltuin, de toestellen hiervan worden ingepast in het Tiny forest. De 2 geplande woontorens aan de Markt en de Frankrijklaan krijgen een hoogte van respectievelijk minimaal 70 – maximaal 90 meter en minimaal 40 – maximaal 70 meter. Er komt een mix aan woningen in, middeldure en dure huur- en koopwoningen van verschillende afmetingen. De woningen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen: jongeren, middeninkomers en 'empty nesters'.
Op de onderste verdieping, de plint, van de gebouwen kan een mix aan functies komen zoals horeca, detailhandel, dienstverlening, conferentieruimte. Op de verdiepingen zijn alleen woningen toegelaten. Er is zelfs ruimte gepland voor een hotel, deze zou wel over meerdere verdiepingen komen.
Onder de Markt komt een parkeergarage, met maximaal 3 bouwlagen. Het marktplein zelf wordt autovrij en zal net als nu het geval is dienst doen als evenemententerrein. Op het marktplein komt ook een entreegebouw voor de fietsenstalling.


Er volgt nu een aanbestedingsprocedure om een ontwikkelaar te selecteren die een bouwplan gaat ontwerpen.

-advertenties-

-goede doel-