lachgas ampul op straatVoor de Poortugaalstraat in Oosterheem en omgeving van deze straat is zowel een een lachgas- als een alcoholnuttigingsverbod van kracht. Deze verboden blijven van kracht zolang er sprake is van overlast.

Daarnaast komt er ook een samenscholingsverbod voor hetzelfde gebied. Een motie van de lokale partijen VVD, CDA, LHN, PVV, PvdA, ChristenUnie-SGP en Zó! Zoetermeer om het lachgasverbod in te stellen, werd op 8 september 2020 door de gemeenteraad met een ruime meerderheid aangenomen.
Het gebied rond de Poortugaalstraat in de wijk Oosterheem kampt al geruime tijd met overlast door vooral jongeren die op straat hangen. De drie verboden hebben geen eindtijd, zij duren tot zolang er overlast aanwezig is.

De komende maanden wordt nauwlettend gevolgd of de overlast afneemt. Is dit niet het geval, dan kan de gemeente de handhaving versterken door het inzetten van mobiel cameratoezicht in de avond en nachtelijke uren, zichtlijnen te verbeteren, en meer straatverlichting te plaatsen op donkere plekken.

-advertenties-

-goede doel-