WhatsApp Image 2020 10 02 at 12.36.16“Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken”, zegt wethouder Ter Laak, “we moeten ons gewoon aan de basisregels houden! Afstand houden, mondkapje, handen wassen en registreren. Dat is het belangrijkste om het virus in te dammen!”


De wethouder is tevreden dat de teststraat in Zoetermeer maandag open is gegaan. “De cijfers lopen op, ook in Zoetermeer hebben we deze week een stijging van 24%. Dat is zorgelijk en het is belangrijk dat mensen zich dicht bij huis kunnen laten testen.”


De Zoetermeerse teststraat op het parkeerterrein aan de Denemarkenlaan heeft maandag, op de eerste dag, 600 tests afgenomen. “Dit waren niet alleen maar Zoetermeerders”, vertelt Ter Laak, “Ook mensen uit de regio kunnen hier getest worden.” De maximale capaciteit van de teststraat is 800 tot 900 tests per dag. De teststraat kan niet alleen bereikt worden met de auto, maar ook op de fiets of met een scootmobiel. “We vinden het belangrijk dat de teststraat goed bereikbaar is, ook voor mensen zonder eigen auto”, aldus Ter Laak.


Het Lange Land Ziekenhuis heeft inmiddels weer een aparte corona afdeling geopend. De normale zorg gaat zo veel mogelijk door, maar het is niet te voorkomen dat deze afgeschaald moet worden als het aantal coronapatiënten weer oploopt.

Foto door: @kerstboom_thuis_Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-