20201002burg zmDe eerste dag van Michel Bezuijen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer is in vele opzichten een bijzondere. Vanwege corona geen feestelijk onthaal op het stadhuis en weinig persoonlijke kennismakingen. Maar Michel Bezuijen staat te popelen om Zoetermeer beter te leren kennen.

Vanaf het moment dat duidelijk was dat Bezuijen burgemeester van Zoetermeer zou worden, is hij wel een aantal keer ‘op bezoek’ geweest in de stad. Meerdere plekken in Zoetermeer vindt de nieuwe burgemeester erg mooi, de vele parken, het groene uiterlijk van de hele stad, het Stadshart met daarnaast de oude Dorpskern. Michel Bezuijen: “Zoetermeer is gewoon een heel complete stad, je kunt eigenlijk alles hier vinden. Dat is ook de kracht van Zoetermeer denk ik!”

 

Burgervader settelt in Oosterheem

De nieuwe burgervader van Zoetermeer zal al in de eerste week van zijn burgemeesterschap verhuizen naar de stad. In de wijk Oosterheem heeft hij met zijn vrouw een passend huis gevonden, waar niet teveel aan verbouwd hoeft te worden. Volgens planning zal de burgemeester woensdag 7 oktober al verhuizen. “We kunnen er zo in, dat is fijn want ik ben geen goede klusser!”

 

Ambitieus en energiek

20200930Burgmeester zm 15Burgemeester Michel Bezuijen kijkt er naar uit Zoetermeerder en haar inwoners te ontmoeten. Voorlopig zal dit zo veel mogelijk digitaal plaatsvinden, maar zodra het kan wil de nieuwe burgemeester alle mensen die belangrijk zijn voor de stad persoonlijk ontmoeten. Ambitie heeft hij genoeg: “Het stoffige imago van ‘slaapstad’ moet maar eens echt verdwijnen!”, aldus Bezuijen. “Zoetermeer is natuurlijk een nieuwe stad, in korte tijd opgebouwd. Maar er gebeurt hier zóveel meer dan mensen weten! Ik zie dat als een belangrijke opdracht, hoe ik als ambassadeur hier aan kan bijdragen.”

 

De strijd tegen corona

Burgemeester Michel Bezuijen is donderdag 1 oktober gestart in een nagenoeg leeg stadhuis, maar met een volle agenda. Michel Bezuijen: “Vandaag heb ik gesproken met de medewerkers van de gemeente en onze diensten die volop bezig zijn met de aanpak van corona. Hier hebben we iedereen in Zoetermeer hard bij nodig. Ik begrijp heel goed dat de aangescherpte maatregelen voor veel inwoners, ondernemers en instellingen echt fors zijn. Maar als we nu niets doen, dan is de kans dat het erger wordt levensgroot.” De oproep van Bezuijen is dan ook er samen voor te gaan.

 

Eed afleggen

Vanwege de corona maatregelen werd eerder deze week de bijzondere raadsvergadering met de beëdiging van de nieuwe burgemeester afgelast. “Een verstandige beslissing die van harte wordt ondersteund”, aldus Jaap Smit, commissaris van de Koning. Hoewel de intentie eerder anders was, is in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie en de provincie besloten het afleggen van de eed ten overstaan van de hele gemeenteraad van Zoetermeer te laten plaatsvinden. Dit officiële moment staat nu gepland tijdens de reguliere vergadering van de gemeenteraad op maandagavond 12 oktober 2020. Deze raadsvergadering vindt volgens de corona maatregelen plaats zonder publiek, pers en genodigden. De vergadering is vanaf 19.00 uur wel te volgen via de livestream op www.zoetermeer.nl/gemeenteraad

-advertenties-

-goede doel-