seinpost 1 copyHet onlangs geopende restaurant Seinpost Indonesia Zoetermeer is de laatste aanwinst in het horeca aanbod in de stad. Dit kleine Indonesische restaurant heeft een zeer uitgebreid aanbod van traditionele Indonesische gerechten. Ook is er de mogelijkheid om te lunchen, te dineren en af te halen.

De kleine zaak biedt plaats aan ongeveer 30 gasten en heeft een warme natuurlijke uitstraling. De aankleding van de zaak voelt luxe aan, vooral de houten blokjes muur en de kleurrijke tropische wand zijn de eyecatchers van de zaak. Samen met de houten tafels en stoelen in een warme tint maken zij het plaatje compleet.

Op de kaart vind je niet alleen complete maaltijden en specials, maar ook een rijk aanbod aan kleine betaalbare gerechtjes. Een mooie gelegenheid om je maaltijd geheel zelf samen te stellen, zo kun je ook van alles iets proeven. De goed gevulde kleurrijke vitrine vol met de kleine gerechtjes geeft je een goede impressie van het aanbod. Buiten alle gerechtjes kun je bij Seinpost ook terecht voor een goed seinpost 2gevulde Soto Ayam soep, saté en vegetarische gerechten. De eigenaren is vooral trots op hun Kip Cashew, een echte topper binnen hun aanbod. Uiteraard ontbreken de typische Indonesische zoetigheden zoals spekkoek en een Tjendol (kokosdrank met o.a. palmsuiker) niet op de kaart net als een echte Indonesische Hightea. Je kunt niet alleen in de zaak zelf eten, maar bij Seinpost kun je ook afhalen. Binnenkort hopen ze ook bezorging aan te kunnen bieden.

Seinpost Indonesia Zoetermeer is de tweede zaak van eigenaren Anneke en Glenn van Leeuwen. Het restaurant is gevestigd in het oude pand van Rituals in het Stadshart. In 2018 zijn zij gestart met Seinpost Scheveningen dat vlak bij het strand is gevestigd. veel Zoetermeerders die kwamen eten, gaven aan een authentiek Indonesisch restaurant in Zoetermeer te missen. Dit was een van de reden waarom de eigenaren deze vestiging openen.

Het stel ging voor de coronacrisis al op zoek naar een locatie voor de tweede vestiging, ondanks de corona hebben ze deze dus ook geopend. Volgens Anneke en Glenn zal ondanks de crisis eten afhalen altijd blijven lopen. Het horeca echtpaar zelf zijn onbekenden binnen Zoetermeer, eerder waren ze eigenaar van TotZo! gelegen in Oosterheem, en de Verleiding in het Stadshart.

seinpost 3Seinpost Indonesia vind je aan de Burgemeester van Leeuwenhoekpassage 25 en is dagelijks geopend van 10:30 tot 21:00 uur.

Foto's: Jeroen Stahlecker
Tekst: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-