egel copyDe egelopvang Zoetermeer, gevestigd in Rokkeveen, heeft afgelopen maand meer dan 100 egeltjes binnen gekregen in de opvang. De opvang heeft niet de nodige financiële middelen, om de dieren te voorzien van de nodige zorg. Daarbij ontbreekt het aan de nodige buitenrennen voor de kleintjes.

De egelopvang heeft voor de benodigde zorg en ruimte een tweetal projecten opgezet, waarbij mensen kunnen doneren om deze projecten te realiseren. Het eerste project waar zij geld voor ophalen is voor medicatie en voeding. De egeltjes die bij de opvang worden gebracht zijn er vaak slecht aan toe. Ze hebben veelal luchtweginfecties die vaak ontwikkelen tot longontsteking. Ze hebben dan uiteraard de juiste medicijnen nodig, maar als de infectie is bestreden moeten ze weer op krachten komen. Dan krijgen de kleintjes speciale voeding die licht verteerbaar is en vitaminen en mineralen bevat. 

Het tweede project is gericht op terugkeer naar de natuur. De Egelopvang heeft als doel de egel weer terug naar de natuur te zetten. Voor dat dit mogelijk is, moeten ze eerst wennen in een zogenaamde gesloten uitwentuin. Sommige egels hebben echter nog medicijnen en extra zorg nodig en kunnen dan nog niet in een uitwentuin geplaatst. Door eerdere acties heeft de opvang al drie van deze wentuinen naast de opvang. Voor de egels die extra zorg nodig hebben wil de opvang nog 2 extra tuinen zoeken, zodat ook deze dieren de natuur alvast kunnen ervaren.

Voor beide acties is een dierendonatie geopend waar iedereen een bijdrage kan doneren.
Voor het 1ste project is de link:https://bit.ly/3mNnFn2
Voor het 2de  project is  de link:https://bit.ly/3iYRCxV

De egelopvang is een non-profit organisatie die draait op vrijwilligers en donateur.
Voor meer informatie en donateurschap kunt u kijken :https://www.egelopvang.nl/zoetermeer/

egel2

-advertenties-

-goede doel-