20200911 162707 copyHet boek van Zoetermeerse schrijfster Paula Dukker werd vrijdag 11 september feestelijk gepresenteerd in het jeu de boules gebouw in Zoetermeer. Het eerste exemplaar is haar door dichter Frans Roos overhandigd.

Alle luiken gesloten is een waargebeurd, persoonlijk verhaal over hoe religieuze dogma's de persoonlijke vrijheid en liefde tussen twee mensen in de weg kunnen staan. In deze aangrijpende biografie wordt op beeldende wijze verteld hoe een goedwillende vrouw moet strijden om haar geluk te kunnen verwezenlijken.
Paula Dukker (1947) werkte als leerkracht op verschillende basisscholen. Ook heeft ze Nederlands gegeven aan volwassen allochtonen aan een MBO in Zoetermeer. Hierover schreef ze eerder een boekje met korte verhalen en humoristische herinneringen aan deze periode.

 IMG 20200913 WA0000  IMG 20200912 WA0001

Over het boek

Ingrid wordt geboren binnen een traditioneel rooms-katholiek gezin, waarin zij zich geborgen voelt. Maar als zij opgroeit, kan ze het gedachtegoed en de geloofsovertuiging van haar familie langzaam maar zeker niet meer delen. Dit wordt pijnlijk duidelijk als ze haar grote liefde Chris ontmoet. Een relatie met Chris, een elf jaar oudere, gescheiden man van Indische afkomst, die bovenal niet katholiek is, past echter niet binnen de tradities van het geloof. Daardoor komen Ingrids liefde voor hem en haar persoonlijke vrijheid tegenover de religieuze dogma’s te staan. Ondanks alle tegenstand trouwt zij met Chris. De gevolgen zijn groot: wat ze ook probeert, Ingrids keuze voor de liefde leidt tot een niet te lijmen breuk met haar familie.

Het boekje is te koop voor € 17.50 excl. verzendkosten via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de uitgever Palmslag in Groningen.

-advertenties-

-goede doel-