865A0415865A0387Al 17 jaar organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengweek. Kinderen en ouders worden opgeroepen om op de fiets of lopend naar school te komen. Fietsen of lopen is gezonder en beter voor de verkeersveiligheid rondom de scholen.


Wethouder Marc Rosier (Verkeer en Verkeersveiligheid) opende de Schoolbrengweek op Basisschool De Baanbreker in Noordhove. Samen met de kinderen deed hij mee aan activiteiten rond verkeersveiligheid.

SCHOOL op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Met dit programma worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot veilige weggebruikers.


Vaak vinden ouders het gemakkelijk om hun kind met de auto naar school te brengen, zodat ze daarna zelf snel door kunnen naar hun werk. SCHOOL op SEEF hoopt dat hier door het vele thuiswerken door het coronavirus verandering in komt, als ouders thuis werken vervalt dit voordeel. Ouders en kinderen die gewend zijn om te lopen of fietsen naar school, houden deze goede gewoonte dit hopelijk ook vast na de coronacrisis.

 865A0391  865A0398

 

Foto ('s) door: John Slotboom

-advertenties-

-goede doel-