De grootste wereldwijde opruimactie, World Cleanup Day, komt er weer aan. Op zaterdag 19 september gaan in ruim 180 landen mensen de straat op om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. En ook in Zoetermeer kunnen buurtbewoners bij diverse acties op deze dag hun handen uit de mouwen steken.

bord afvalDit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon. Op verschillende plekken in Zoetermeer kan er meegedaan worden aan deze opruimactie. Onder andere in de Molenstraat, de kleurenbuurt (Meloengeel), de omgeving van winkelcentrum Rokkeveen (Nathaliegang), de buurt rond de Albertshove, in het Balijbos samen met boswachter Lisa en in de omgeving van Clubhuis van Road Runners Zoetermeer.

Albertshoven in Buytenwegh

Bewonersvereniging Albertshoven in Buytenwegh gaat zoveel mogelijk zwerfvuil rondom de school opruimen. Zij zorgen voor grijpknijpers, vuilniszakken, handschoenen en gele hesjes, zodat buurtbewoners die mee willen helpen meteen aan de slag kunnen. De opruimers kunnen zich verzamelen op het schoolplein van IKC Klimboom en de actie duurt hier van 14:00 tot 16:00 uur.

Vanwege het coronavirus zullen er kleine groepen op pad gaan en er wordt 1,5 meter afstand gehouden. Een uitzondering geldt voor mensen die behoren tot één huishouden en voor mensen die voor hulpbehoevenden zorgen. Verder gelden er regels die opgesteld zijn in overleg met het RIVM en gebaseerd zijn op de richtlijnen van het RIVM.

Mensen kunnen zich bij de acties aanmelden via https://www.worldcleanupday.nl/. Daar is ook een overzicht te vinden van de, met het RIVM, opgestelde regels.

-advertenties-

-goede doel-