images corona copyZoetermeerders die zich willen laten testen op corona hebben grote moeite om een afspraak te maken. Alle testlocaties in de regio zitten overvol en zijn overbelast, de wachttijd loopt op tot 3 of 4 dagen voor een coronatest, de uitslag laat dan ook nog een paar dagen op zich wachten.


Het Zoetermeerse college wil heel graag een testlocatie in eigen stad openen, maar kunnen ook geen kant op. Wethouder Ingeborg ter Laak: “Dit is erg vervelend en een probleem wat landelijk speelt. De GGD en de minister gaan hierover. Voorlopig is de uitbreiding van testlocaties on hold gezet. Er is onvoldoende labcapaciteit om meer te testen. We staan dus in de startblokken, maar op dit moment mogen we niet verder met de voorbereiding of opening van een testlocatie in Zoetermeer.”
Zoetermeerders met verkoudheidsklachten of andere klachten zoals koorts en hoesten kunnen dus niet anders dan voorlopig thuis blijven en contacten met andere mensen beperken.

 

Thuisblijven van school

Ook scholen lopen op dit moment tegen het probleem aan dat testen lastig is. Leerlingen met gezondheidsklachten wordt gevraagd om thuis te blijven en zich te laten testen, maar het is onduidelijk of zij weer naar school kunnen als de klachten over zijn, of dat zij moeten wachten op de uitslag van een test.

-advertenties-

-goede doel-