Beeldmerk Stoere HeldenMuseum De Voorde viert zondag 20 september vanaf 12:00 uur de opening van de tentoonstelling ‘Stoere Helden tijdens corona’. In deze expositie worden inwoners van Zoetermeer die iets extra's voor anderen betekend hebben, in het zonnetje gezet.

Voor deze nieuwe tentoonstelling geldt een speciale entreeprijs van €3,50. Speciaal voor kinderen is er de gratis Stoere Helden-speurtocht.

Met de tentoonstelling ‘Stoere Helden tijdens corona’ zet Museum De Voorde samen met Terra Art Projects en Ateliers BaZtille inwoners van Zoetermeer in het zonnetje die iets extra’s voor anderen betekend hebben in coronatijd. Op basis van de grote en kleine heldendaden hebben Zoetermeerse kunstenaars persoonlijke kunstwerken gemaakt. Ook de portretten van de twaalf Stoere Helden door Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg zijn tijdens deze tentoonstelling te zien.

De kunstwerken, portretfoto’s en de verhalen van de helden worden van 20 september 2020 t/m 10 januari 2021 in Museum De Voorde getoond. Daarna worden ze feestelijk uitgereikt aan de helden als bedankje en hart onder de riem.

-advertenties-

-goede doel-