20200909 20320Wethouder Robin Paalvast, vastgoedeigenaar Unibail Rodamco Westfield en Bunnik Groep uit Alphen aan den Rijn gaven woensdagochtend het startsein voor de Upgrade Stadshart Zoetermeer. De komende jaren wordt er veel verbeterd, om het verblijf in de Binnenstad aantrekkelijk en levendig te houden.

De komende twee jaar worden allereerst de bestrating en het straatmeubilair aangepakt. Bunnik Groep voert de herbestrating in fases uit, waarbij rekening wordt gehouden met winkels, terrassen en evenementen in het centrum. De winkels blijven gedurende de werkzaamheden steeds bereikbaar en door het faseren van de werkzaamheden blijft de overlast voor publiek tot het minimum beperkt, aldus een woordvoerder van Bunnik Groep.
De bestrating wordt uitgevoerd in kleine langwerpige stenen, die in een soort visgraatpatroon geplaatst worden. Eyecatcher op bijvoorbeeld het Promenadeplein wordt het Waterplein, met kleine fonteinen.

 20200909 20312  20200909 20310

 

Wethouder Robin Paalvast: “Deze upgrade van het Stadshart is echter niet alleen de bestrating, we spreken nu met de gemeenteraad over de Visie Binnenstad voor de komende 20 jaar. Zoetermeer is een groeistad en wil blijven groeien en ontwikkelen. Om de Binnenstad ook de komende jaren aantrekkelijk te houden is investeren nodig!”

Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad in de commissievergadering gesproken over de Visie Binnenstad, tijdens de gemeenteraadsvergadering van 21 september worden hierover besluiten genomen. De commissieleden waren volgens wethouder Paalvast overwegend positief over de plannen, al rezen er wel vragen over de financiële haalbaarheid van de plannen.

 

Ook ‘onderwereld’ aanpakken

In de nieuwe Visie Binnenstad wordt niet alleen het winkelgebied, maar ook de ‘onderwereld’, onder andere het Onderlangs, aangepakt. Paalvast: “Dit is nu nog een grauw gebied, waar veel mensen zich niet prettig voelen. We willen dit gebied aanpakken door bijvoorbeeld hier minder verkeer doorheen te laten gaan. Dan komt er ruimte voor meer groen of misschien wel een skatepark!”
Ook zijn er plannen om de maximumsnelheid in de Binnenstad te verlagen naar 30 km/ u voor het bestemmingsverkeer. Een aantal nieuwe ontwikkelingen zijn al opgestart, zoals Markt 10 en het Centraal Park.

-advertenties-

-goede doel-