Met het nieuwe project Vakantiemaatjes speelde Jong Perspectief gedurende de zomervakantie in op de coronacrisis en de vakantieactiviteiten die voor veel gezinnen niet doorgingen.
Vakantiemaatjes1
Na de aankondiging van ‘Vakantiemaatjes’ eind mei stroomden de aanmeldingen van jongeren binnen via scholen, maatschappelijk werk en andere verwijzers. Daarnaast kwamen er ook de nodige aanmeldingen binnen van vrijwilligers, jong en oud. In totaal waren er deze zomer 40 koppels actief.

De jongeren hebben samen met de vrijwilligers activiteiten dicht bij huis ondernomen, bijvoorbeeld een bezoek aan het Balijbos of een thuisbioscoop met popcorn, en activiteiten iets verder weg zoals midgetgolf of Jump XL. En dankzij een bijdrage van Kinderhulp konden de vakantiemaatjes ook een uitstapje maken naar een dierentuin, Duinrell of Madurodam.

Op vrijdag 28 augustus werd het project afgesloten met een gezamenlijk spel en bingomiddag. Tijdens deze middag keken de vakantiemaatjes met plezier terug op hun contact. Eloy van 14: “ik heb meer geleerd over de natuur, mensen bedanken en mensen laten weten dat je te laat komt.” Maurits, zijn vakantiemaatje van 56, voegde er aan toe: “Het contact en de activiteiten die we ondernomen hebben, heeft zijn horizon verbreed.” De moeder van Stefan (8) vertelde tegen zijn vakantiemaatje Miranda dat hij meer zelfvertrouwen had gekregen: “Hij zocht in de vakantie echt meer kinderen op, en dat kwam echt door het contact met de kinderen van Miranda.”

Nieuwsgierig geworden naar de projecten van Jong Perspectief of wil je ook maatje worden? Neem dan contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 079-7502233.

-advertenties-

-goede doel-