fase2  fase1
Geheimzinnige markeringen plaatsten de bezoekers voor een raadsel  

 

In het Stadshart verbaast het winkelend publiek zich al een paar dagen over teksten die op straat zijn gespoten: Fase 4 - Fase 19 staat er bijvoorbeeld te lezen. De teksten blijken bij navraag geplaatst door aannemer Bunnik, die volgende week van start gaat met de herinrichting van het Stadshart.

De werkzaamheden zijn verdeeld in fasevakken. Zo wordt bijvoorbeeld de bestrating in fases vervangen. Het grote aantal verschillende fases heeft te maken met de werkvolgorde waarbij ze rekening houden met o.a. terrasseizoen. De bestrating in het gehele Stadshart zal vervangen worden door een visgraatpatroon met kleine stenen.
Op het Promenadeplein wordt een waterplein gemaakt met spuitende kleine fonteinen. Vooral voor de jeugd zal dit een leuk speels effect geven.

 Promenadeplein  ontwerp stadshart
Een schetsontwerp van het Promenadeplein Waterfonteinen zorgen voor een speels effect

 

Wethouder Robin Paalvast: “Het winkelcentrum Mall of the Netherlands is een geduchte concurrent van het Stadshart, we moeten echt blijven investeren om het Stadshart aantrekkelijk te houden.” De gemeente investeert dan ook, samen met eigenaar Unibail-Rodamco, dit jaar fors in het onderhoud van het grootste winkelcentrum van de stad.

 Spazioplein  BM wegstapelplein
Spazioplein Burgemeester Wegstapelplein

 

Ook verderop in het Stadshart, bij de overdekte passage, zijn er plannen voor upgrade en verandering. Robin Paalvast: “In dit deel van het Stadshart staan al langere tijd een aantal winkelpanden leeg. We onderzoeken hier of er meer woningen gebouwd kunnen worden.”

Maandag 7 september zal in de commissievergadering de Visie Binnenstad 2040 besproken worden.

Foto's: markeringen fases - door Marja de Laaf
Overige foto's: gemeente Zoetermeer, Visie Binnenstad

-advertenties-

-goede doel-