SVD DIF nieuwe studenten HHS copy copyDe Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) gevestigd aan de Bleiswijkseweg start weer met een nieuwe lichting studenten. Het introductieprogramma is sober van opzet: puur informatief en op anderhalve meter afstand.

De Dutch Innovation Factory heeft een nieuw introductieprogramma ontwikkeld om nieuwe studenten te verwelkomen. Ondanks het goed verlopen van onderwijs op afstand merkten zij dat studenten behoefte hebben aan een fysieke plek. Voor hen is het belangrijk om echt te zien en te beleven waar ze hun studie gaan volgen. Nieuwe groepen gaan bestaan uit 12 personen waarbij iedereen de anderhalve meter afstand kan houden, zodat studenten toch kennis kunnen maken met elkaar.

 

Hoger onderwijs in Zoetermeer

Tijdens de introductie krijgen studenten informatie over hoe hun studie eruit gaat zien en hoe ze het (voorlopig online) onderwijs gaan SVD DIF nieuwe studenten HHS3volgen. Daarnaast worden ze gevraagd alvast aan te geven in welke richting zij zich willen gaan specialiseren. Jan Iedema, wethouder onderwijs, heet de studenten dit jaar online welkom: “Dit jaar heb ik een vlog voor ze gemaakt om te vertellen hoe leuk Zoetermeer is. Er is veel sport en cultuur, en er liggen volop kansen: ruim 20% van de IT-bedrijven in de regio zijn gevestigd in Zoetermeer. Dat maakt Zoetermeer een plek met allerlei stage- en carrièremogelijkheden voor de jonge professionals.”
De DIF is bij uitstek de plek waar ICT-studenten en ondernemers elkaar vinden: “Je hoeft maar een rondje door het gebouw te lopen en je hebt een leuke stageplaats gevonden”, vertelt Lennart van Koppen, die zijn afstudeeronderzoek bij softwareontwikkelaar Tellick in de DIF doet.

 

Over Dutch Innovation Park

De Dutch Innovation Factory (DIF) bevindt zich op het Dutch Innovation Park (Zoetermeer). Het Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en ruim 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl.

-advertenties-

-goede doel-