3mp vo ONC Clauslaan 2De vakantie is nu echt voorbij: basisscholen in Zoetermeer starten maandag 31 augustus weer met de lessen en de middelbare scholen starten vaak een dagje later, vanaf 1 september. Alle leerlingen gaan weer volledig naar school, volgens de geldende aanwijzingen van het RIVM.

Vóór de zomervakantie waren de basisscholen al weer volledig open, maar de middelbare scholen gaven vaak nog gecombineerd les: deels online en deels op school.

Leerlingen onder de 18 jaar hoeven nu onderling geen afstand meer te houden. Leerlingen ten opzichte van hun docenten en docenten onderling moeten zich wel houden aan de 1,5 meter afstand. Scholen stellen het gebruik van mondkapjes niet verplicht, maar het is wel toegestaan als docenten of leerlingen zich daar veiliger bij voelen.

Het ONC Clauslaan laat in een brief aan de leerlingen weten dat ‘de schooldag voor hen normaal zal verlopen’. De leerlingen mogen weer gebruik maken van de fietsenstalling, de hoofdingang, kluisje, het winkeltje en de gebruikelijke routes in de school. Ook mogen leerlingen in de pauzes gebruik maken van de openbare ruimtes in de school om hun brood op te eten. Leerlingen kunnen er echter wel voor kiezen om op de, kleinere, eigen unit te blijven: “Als je je niet veilig voelt om beneden pauze te houden, mag je in overleg met je teamleider/unitcoördinator er voor kiezen om pauze op je eigen unit te houden”.

Quarantaine

Leerlingen die op vakantie zijn geweest naar een gebied met een oranje of rood reisadvies moeten na terugkomst 10 dagen thuis in quarantaine gaan. Ook worden leerlingen met coronagerelateerde klachten opgeroepen om niet naar school te komen maar zich eerst te laten testen.

Foto: ONC Clauslaan

-advertenties-

-goede doel-