image1 copy copyIn het weekeind van 22-23 augustus was het parkeerterrein naast het Silverdome de plek van het Tropical pleasure festival . Het terrein was gevuld met foodtrucks, kraampjes en een groot terras, waar je kon genieten van live entertainment van diverse artiesten, bands en dj’s zoals Def Rhymz en DJ Bizzi.

Het Tropical pleasure festival was het eerste grotere evenement dat weer door kon gaan, na de coronamaatregelen. De organisatie heeft na veel denkwerk vanuit de gemeente een vergunning gekregen voor het festival. De toegang tot het terrein was gratis, echter moest er wel vooraf gereserveerd worden, omdat er een maximumaantal bezoekers tegelijkertijd aanwezig mocht zijn. Na aanmelding en ontsmetten van de handen bij binnenkomst was er de mogelijkheid om een festivalbeker aan te schaffen, deze kon je gebruiken voor het halen en nuttigen van drankjes.

Op het terrein waren diverse kraampjes aanwezig met een aanbod van ambachtelijke spekkoek, kleding, wierook en een groot aanbod van verschillende varianten sambal.
Ook de innerlijke mens werd niet vergeten, verdeeld over het terrein stonden foodtrucks opgesteld. Waar bezoekers zich tegoed konden doen aan hartige gerechten zoals een broodje biefstuk of een heerlijke bami.  Terwijl  publiek op het groot opgezette terras de mogelijkheid had om naar verschillende artiesten te kijken en luisteren, konden kinderen zich moe springen op de aanwezige luchtkussens. Al het publiek had een eigen zitplaats met een tafeltje, zodat ontspannen genoten kon worden van de optredens.

 i 2LjBWSc X3  i mNjsS5f X3



De organisatie had veel coronamaatregelen genomen en kreeg diverse malen controle van de handhaving. Bij binnenkomst werd op een groot led-scherm al gevraagd niet met de muziek mee te zingen of te dansen. Deze vraag werd door de optredende artiesten regelmatig nogmaals herhaald. Deze regel was een vereiste vanuit de gemeente en bepaalde onder andere de doorgang van het festival. Het aantal decibel was dan ook lager dan je gewend bent bij een muziekevenement. De looprichting was met grote pijlen aangegeven op de grond waarbij medewerkers controle hielden. 
 

image2 copy image4
image0 image3

 

 

Video en Foto ('s) door:  Monica Lausberg en Gerard van Warmerdam, meer foto's op:  https://foto.vwarmerdam.nl/2020/Tropical-Pleasure-festival/

-advertenties-

-goede doel-