coronavirus2In Zoetermeer zijn relatief minder gevallen van corona geweest, zo blijkt uit een memo van het college aan de raad. Sinds het begin van de coronacrisis zijn er 244 Zoetermeerders positief getest, 52 zijn in het ziekenhuis opgenomen en veertien zijn aan de gevolgen van het coronavirus overleden.


In vergelijking met heel Nederland zijn deze aantallen relatief laag, waarschijnlijk omdat Zoetermeer een kleiner aandeel 80-plussers heeft dan landelijk. Tot nu toe verzond het college regelmatig een memo met de laatste stand van zaken over het coronavirus aan de raad, maar hier stopt het college nu mee. Volgens het college is het op dit moment niet nodig om uitgebreide updates te versturen omdat de situatie in Zoetermeer redelijk onder controle lijkt. Uit het memo: “De Coronacijfers zijn momenteel stabiel, er komen weinig nieuwe patiënten bij en de uitbraak lijkt redelijk onder controle. Het is mogelijk dat in het najaar een nieuwe uitbraak komt en daar worden voorbereidingen voor getroffen door de zorgpartners.”


Testen bij klachten

Om in de gaten te houden of er een nieuwe uitbraak komt, is het belangrijk dat veel mensen zich laten testen. Het college roept mensen dan ook op om zich vooral snel te laten testen bij klachten of een vermoeden van corona. De testcapaciteit van de GGD is voldoende om meer testen uit te kunnen voeren.

 

Evenementen

Vanaf eind maart was het organiseren van evenementen praktisch onmogelijk vanwege het verbod in de Noodverordeningen Covid-19. Dit verbod is er vanaf 1 juli 2020 niet meer, evenementen worden hiermee weer onder voorwaarden mogelijk. Bij het aanvragen van een vergunning voor een evenement wordt wel beoordeeld of er voldoende maatregelen zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Een evenement zoals het UIT-festival vindt dit jaar in september in een aangepaste vorm plaats. In het nieuwe culturele seizoen worden de inwoners van Zoetermeer een maand lang verrast en geïnspireerd met culturele activiteiten door de hele stad. Op meerdere plekken in de stad worden optredens en laagdrempelige culturele activiteiten verzorgd.

-advertenties-

-goede doel-