geletoortsEen zomerse rondwandeling in de Natuurtuin, onder begeleiding van een gids, start zondag 26 juli om 14.00 uur. Deskundige natuurtuingidsen nemen de bezoekers mee de tuin in en laten zien wat er op dit moment groeit, bloeit, kruipt en vliegt.

Bekijk de zomerbloeiers zoals Wilde peen, Gele Toorts, Pastinaak en Jacobskruiskruid. Langs het water ziet u koninginnenkruid, kattenstaart en moerasspirea. Vooral deze laatste soort is ook dit jaar wel heel uitbundig aanwezig. De insectenweide is met een akkerkruidenmengsel ingezaaid en bloeit nog volop. De witte honingklaver, paarse kaardenbollen, blauwe cichorei , de gele ganzenbloemen en nog enkele rose bolderikken geven een kleurrijk beeld. Rond de insectenhotels zijn diverse insecten te zien. Bij mooi weer vliegen er volop bijen, hommels en vlinders. Ook de libellen zweven over het water.

grotekaardenbolDankzij de op kleine schaal aangelegde landschappen zoals bijvoorbeeld het poldertje, de griend en de akkertjes komen veel verschillende planten in de tuin voor. Die trekken weer insecten, vogels, en kleine zoogdieren aan en zorgen dus voor een grote biologische diversiteit.

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Kinderen zijn meer dan welkom.
Deze wandeling start op het pleintje in het Westerpark waar 't Westpunt stond (tegenover de Natuurtuin).

-advertenties-

-goede doel-