Bevers Scouting JMCDe Bevers van Scoutinggroep John McCormick (JMC) uit Zoetermeer gingen vorige week op kamp. De Bevers beleefden met elkaar een spannend avontuur waarbij ze van heel veel verschillende landen wat te weten kwamen.


Vlak het openen van het kamp ging bij leidster Fleur haar telefoon. Het was Sterre. Ze vertelde dat ze tijdens haar laatste reis de badges was verloren die ze voor de Bevers had meegenomen. Alleen wist ze niet meer in welk land ze de badges was vergeten. Na een treinkaartje te hebben verdiend bij een spel gingen de Bevers met de Bever-Express van land naar land. Op zoek naar de badges en om heeeeel veel leuke dingen doen!
Ze begonnen in Nederland met oudhollandse spelletjes, ze maakten en proefden Zweedse balletjes in Zweden, ze knutselden een Chinese draak in China, in Frankrijk gingen ze sportief aan de slag en in Italië aten ze heerlijke lasagne. 's Nachts werd er thuis geslapen en zondag kwamen ze weer terug bij clubhuis de Chute voor het vervolg van de reis. Die begon in Amerika voor een American Breakfast met onder andere banana pancakes. Daarna gingen ze naar Afrika om een shelter voor de mensen daar in orde te maken nadat de wind deze kapot had gemaakt. Ze eindigden weer terug in Amerika met een spel met parachutes en daar vonden ze eindelijk de badges.
Ben jij? Dan ben je na de zomervakantie ook bij de bevers!

Iedere week komen de Bevers op zaterdag van 13:00-15:00 uur bij elkaar bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark en gaan ze op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia. Samen met hen beleven ze allerlei avonturen in allerlei verschillende gebieden, zoals expressie, buitenleven, koken en hygiëne of emoties. Kinderen van vier, vijf of zes jaar oud zijn van harte welkom om vier keer vrijblijvend te kijken en mee te doen, daarna kunnen de kinderen beslissen of ze lid willen worden.

-advertenties-

-goede doel-